Dietă hipocalorică

Aceasta dietă se adresează femeilor foarte metodice şi organizate, care vor să slăbească între 3 şi 10 kg. Regimul este contraindicat celor care duc o viaţă haotică, stresantă sau persoanelor cu tendinţe depresive.

Alimente interzise: zahăr, ulei (dacă totuşi vreţi să folosiţi ulei, limitaţi cantitatea la 2 linguriţe pe zi), alune şi arahide, nuci, curmale, struguri şi alcool.

Alimente permise: carne macră de orice fel şi peşte slab, ouă, lactate dietetice, fructe şi legume proaspete, apă, ceai de plante şi cafea neîndulcite.

Micul dejun este identic în fiecare zi: un pahar mare de apă după trezire, ceai sau cafea neîndulcite, o felie pâine de secară, 200 ml iaurt şi un fruct (măr, portocală, mandarină, kiwi, grepfrut, banană, pară, 4 prune, 2 nectarine sau o felie de pepene roşu).

LUNI

Dejun: 150 g piept de pui ori de curcan fără pieliţă la grătar, 100 g conopidă fiartă, asezonată cu o linguriţă de smântână şi boia de ardei; 150 g căpşuni.

Cină: un ou fiert tare, 50 g ciuperci, 200 g salată verde cu zeamă de lămâie; o portocală.

MARȚI

Dejun: 150 g muşchiuleţ de porc la grătar cu garnitură din 3 linguri de orez fiert şi 100 g morcovi, totul asezonat cu cimbru şi piper.

Cină: 150 g piept de curcan fiert sau fript, 200 g dovlecei fierţi în aburi, asezonaţi cu o linguriţă ulei de măsline şi zeamă de lămâie; un măr.

MIERCURI

Dejun: 150 g muşchi de vită, o salată din 3 andive asezonate, un castravete proaspăt, 100 g salată verde şi o roşie mare; un măr.

Cină: 250 g salată de crudităţi şi 200 ml iaurt dietetic.

Nopalin

 

Nopalin Recomandări:

  • Persoanelor care urmează un regim de slăbire, datorită senzaţiei de saţietate ce apare în urma administrării tabletelor.
  • Persoanelor suferind de constipaţie, pentru a ameliora această problemă.
  • Pentru reducerea nivelului ridicat al colesterolului şi trigliceridelor.
  • Suferinzilor de diabet, pentru a le creşte consumul de fibre.
  • Persoanelor care au probleme cu celulita.

 

 

JOI

Dejun: 200 g peşte file slab, fript, asezonat cu zeamă de lămâie, 150 g salată verde cu o linguriţă de oţet; 2 nectarine.

Cină: 100 g sparanghel, 100 g morcovi, 50 g ţelină – toate fierte în abur şi trase la tigaie cu o linguriţă ulei de floarea-soarelui şi 2 linguri de suc de roşii; un kiwi şi o mandarină.

VINERI

Dejun: 200 g peşte file slab, la grătar, cu garnitură din 100 g cartofi fierţi în coajă şi 100 g broccoli; un măr.

Cină: 75 g brânză slabă de vaci, o feliuţă de şuncă presată slabă, 250 ml iaurt dietetic, o felie pâine de secară; o portocală.

SÂMBĂTĂ

Dejun: 150 g muşchi de vită la grătar, 200 g salată de legume asortată; o banană.

Cină: 2 felii subţiri de pepene roşu, un măr şi o portocală; un ceai de plante cu o oră înainte de culcare.

DUMINICĂ

Dejun: puteţi combina cum doriţi alimentele permise în această dietă, dar păstraţi cantităţile recomandate.

Cină: 100 g piept de curcan fiert, o salată verde, 150 ml iaurt dietetic, 100 g ananas şi un ceai de plante, cu minimum o oră înainte de culcare.

Postat de Marius Diaconu proprietarul magazinului cu pastile de slabit.