Aceasta dieta este săracă în grăsimi, bogată în hidrocarbonaţi şi are o mare valoare nutritivă. Cu voinţă şi cumpătare, o puteţi duce la capăt, nu trebuie decât să încercaţi. Ca să nu depăşim baremul de 1.200 de calorii pe zi, consultaţi tabelul cu alimente şi dozaţi corect cantitatea de alimente pe care o consumați. Puteţi relua regimul după o săptămână de pauză, în timpul căreia nu trebuie faceţi excese alimentare, pentru că riscaţi să puneţi la loc kilogramele pierdute prin dietă.

PRIMA ZI

Mic dejun: 150 ml suc din portocale stoarse, o banană, 50 g fulgi de porumb amestecaţi cu 150 ml lapte cu 1,5% grăsimi.

Dejun: 150 g piept de pui sau carne roşie slabă, cu legume şi salată verde din abundenţă.

Gustări: 250 ml iaurt dietetic şi 2 fructe proaspete, cu excepţia strugurilor.

A DOUA ZI

Mic dejun: 2 feliuţe şuncă presată slabă, un ou fiert tare, 50 g brânz slabă de vaci, o felie pâine de secară şi un ceai neîndulcit.

Dejun: 150 g peşte slab sau carne de curcan fiartă ori friptă, cu 100 cartofi şi alte legume combinate.

Gustări: o jumătate de chiflă graham, 75 g brânză slabă de vaci, 2 roșii, 150 ml iaurt dietetic; un măr sau o portocală, ceai sau cafea neîndulcite.

A TREIA ZI

Mic dejun: 2 caise, o nectarină şi o banană, 150 ml lapte cu 1,5% grăsimi şi un ou răscopt; o portocală.

Dejun: 200 ml supă clară de legume, 150 g piept de curcan la grătar, 100 g legume fierte (din supă), o salată verde şi un măr.

Gustări: 50 g brânză slabă de vaci, o feliuţă de şuncă presată slabă, o felie de pâine de secară; o portocală.

A PATRA ZI

Mic dejun: 150 ml suc din portocale stoarse, o felie de pâine de secar unsă cu o linguriţă rasă de unt, o feliuţă de şuncă presată, un ceai neîndulcit sau o cafea amară.

Dejun: 150 g file de peşte cu garnitură mexicană din: 100 g morcovi, 50 g orez, 50 g mazăre, 100 g cartofi, toate fierte şi amestecate cu un ou crud atunci când sunt fierbinţi.

Gustări: 250 ml iaurt dietetic, fructe şi legume în orice cantităţi, un ceai de plante neîndulcit.

A CINCEA ZI

Mic dejun: o felie de şuncă presată, 30 g telemea de vacă, o roşie, o felie de pâine de secară, 150 ml lapte cu 1,5% grăsimi.

Dejun: 100 g muşchi de porc la grătar, cu garnitură din 100 g morcovi şi 100 g cartofi fierţi, o linguriţă ulei de floarea-soarelui, sare, piper; o pară.

Gustări: 200 ml iaurt dietetic cu 50 g fulgi de porumb, 2 fructe sau sucul rezultat din stoarcerea lor.

A ȘASEA ZI

Mic dejun: 2 ouă răscoapte, o roşie şi un castravete proaspăt sau un ardei gras, un ceai de plante neîndulcit sau o cafea amară; o portocală.

Dejun: 200 ml supă de zarzavat, o salată de crudităţi din: 100 g morcovi, 50 g ţelină, 25 g porumb conservat, o jumătate de măr, 50 g rădăcină de pătrunjel date prin râzătoare (cu excepţia porumbului), asezonate cu o linguriţă ulei de floarea-soarelui şi una de oţet, sare şi piper.

Supă de zarzavat

Materii prime

U/M

Cantitate brută pt. 10 porții

Gramaj pt. o porție de produs finit

Morcovi

Pătrunjel rădăcină

Păstârnac

Țelină rădăcină

Gulie

Varză albă/roșie

Buchețele broccoli

Ardei gras

Roșii

Ceapă

Bulion

Ulei de măsline

Pătrunjel

Sare

Piper

g

g

g

g

g

g

g

g

g

g

g

ml

g

g

g

100

100

100

50

100

200

100

100

100

50

20

10

50

5

2

200 ml

Proces tehnologic

Rădăcinoasele se curăță, se spală și se taie cubulețe. Varza se taie fâșii. Buchețelele de broccoli se desfac și se spală. Ardeiul, roșia și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt.

Mod de preparare: Ceapa se pune la călit într-un vas adânc, în puțin ulei de masline. Legumele (morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, țelina, gulia, ardeiul) și varza se pun lăngă ceapă, la călit, la foc mic, încă 3-4 minute. Apoi se adaugă roșia și broccoli, apă, sare, și se acoperă vasul cu un capac, lasându-l să fiarbă la foc mic. Când au fiert toate legumele, se pune bulionul și piperul. La sfârșit se presară pătrunjel.

Servire: Se servește caldă.

 

Gustări: 150 g zmeură, 100 ml lapte cu 1,5% grăsimi, o felie de pâine de secară, o feliuţă de şuncă presată; fructe sau sucuri naturale.

A ŞAPTEA ZI

Mic dejun: o felie de pâine de secară, 30 g brânza topită, 150 ml Iapte cu 1,5% grăsimi; o portocală sau 2 mandarine.

Dejun: 200 g crap fript, 200 g legume fierte asezonate cu sare şi piper, o salată verde stropită cu o linguriţă ulei de floarea-soarelui şi puţin oţet.

Gustări: 200 ml iaurt dietetic, un ou răscopt, o feliuţă de pâine de secară o portocală sau o mandarină.

Postat de Marius Diaconu proprietarul magazinului online cu produse de slabit