Medicina naturistă, în sensul ei holistic, recunoaște umanitatea ca expresie a vieții, animate de această forță vitală, iar plantele medicinale pot coopera cu această ființă întreagă, nu doar cu simptomele specifice.

Dacă am privi plantele medicinale doar ca pe o sursă de substanțe chimice valoroase, le-am limita puterea de vindecare, căci dincolo de nivelul fizic, ele pot acționa la nivelul forței vitale. Vindecându-ne corpul, ne pot, de asemenea, vindeca inima și mintea, căci ele fac organismul să se deschidă în față liberei circulații a energiei vitale integratoare și sinergice.

Echilibru și energie cu Slim Formula

Evaluarea stării de nutriție se face pe date subiective (putere de muncă, autoapreciere a greutății, etc), dar și pe date obiective clinice ( indici funcționali, etc), sau de laborator.

Măsurarea greutății corporale este cea mai la îndemână și cea mai simplă metodă de evaluare a stării de nutriție. O greutate anormal de redusă este considerate că fiind un semn de denutriție. În caz contrar, o greutate excesivă poate reprezenta un semn caracteristic la obezității. Scăderea în greutate în acest caz se realizează cu pastile de slăbit Slim Formula, foarte eficiente pentru cei care doresc o slăbire rapidă.

Interpretarea valorii greutății corpului  trebuie să țină cont de înălțimea și vârsta persoanei, mai ales la copil.

Prima informație care trebuie culeasă este greutatea actuală, care se realizează prin cântărire. Cunoașterea greutății permite calculul procentajului de variație a greutății în plus sau în minus față de greutatea lui anterioară sau față de un reper de normalitate.

Riscurile legate de greutate nu depind numai de importanta țesutului adipos, dar și de repartiția acestuia, mai ales în zona abdominală. O acumulare de grăsime în partea superioară a corpului, se apreciază prin creșterea raportului talie-șold și reprezintă un factor de risc metabolic și vascular. În cazul unui raport talie-șold >1 (mai mare de unu), există o repartiție androidă (abdominală) a grăsimii. Acest tip de obezitate este strâns corelat cu alte afecțiuni (diabetul zaharat, hipertensiune). În cazul în care  există un raport mai mic, este vorba de tipul ginoid, pentru care riscul acestor afecțiuni este mai mic.

Numeroase studii au constatat că definirea obezității în zona abdominală este necesară măsurarea circumferinței taliei. Astfel, o circumferință a taliei de peste 80 cm la femei și peste 94 cm la bărbat, poate defini obezitatea abdominală.

Pachet Slim Formula + XShape + Nopalin

Pachetul cu Slim Formula, XShape și Nopalin conține pastile de slabit cu efect de slabire rapida. Aceasta dietă vă oferă toate atuurile de care aveți nevoie pentru a pierde în greutate cât mai rapid, fără efecte negative asupra organismului și cu rezultate spectaculoase în cura de slabire rapida. Pastile de slabit 100% naturale. Cumpărați cu încredere!

Pachet Slim Formula + XShape +Nopalin
 • Reduce tesutul adipos,
 • Accelereaza procesul de ardere metabolica,
 • Reduce apetitul,
 • Faciliteaza extractia grasimilor din tesuturi si eliminarea lor,
 • Suprima eficient pofta de mancare,
 • Curatare si detoxifiere la nivel intestinal,
 • Trateaza constipatia.

Ce cantități de aminoacizi și proteine trebuie să consumăm?

Necesarul de proteine depinde de necesitățile de dezvoltare ale organismului și de valoarea biologică a acestora, în funcție de dietă. Aportul recomandat se bazează pe cantitatea de proteine necesare pentru menținerea echilibrului, între cantitatea de azot consumată sub formă de proteine și azotul eliminat zilnic. Astfel, aportul total de proteine trebuie să fie de 10-15 % din totalul caloric.

 Sfaturi practice:

 • Evaluează-ți periodic greutatea și raporteaz-o la cea anterioară și la “normalul” din tabele.
 • Măsoară-ți circumferința taliei (<80 cm la femei și <94 cm la bărbat)
 • Calculează-ți necesarul energetic după formule, în funcție de greutate și efort fizic.
 • Nu uita că echilibrul energetic înseamnă să mâncăm atât cât consumăm.
 • Consumă în special alimente care conțin proteine complete.
 • Proteinele trebuie consumate atât din surse animale cât și vegetale, în proporție echilibrată.